Skip to content

Verborgen verhalen

CrossArts kunstcafé #1

Wat speelde zich af in Het Speelhuis van de Nassaus in de 17e eeuw? En hoe inspireert ons dat voor de toekomst van het Havenkwartier? Ga mee op ontdekking langs de Speelhuislaan!

Het programma
Hoe zag de omgeving van het Havenkwartier er jaren geleden uit, en wat is de toekomst?
We nemen je mee in de historie, het nu, en blikken vooruit naar de toekomst.

Archeologische speurtocht
Tussen 1610 en 1621 bouwden de zonen van Willem van Oranje Het Speelhuis aan het eind van de Speelhuislaan in Breda. Het was een klein jachtslot met daaromheen een jachtterrein.
We nemen je mee op een archeologische speurtocht, met elementen en verhalen uit die tijd.

Kunst van nu
Bas Steens en Evi Hogervorst van Zut Mon Sac zagen de historische objecten al. De illustratoren laten zich inspireren door de objecten en het werk dat daaruit komt wordt deze avond vertoond.

Het Speelhuis 2.0
En wat is er nog meer te beleven deze zomer? CrossArts werkt samen met kunstproducent Mothership en Krijn de Koning aan kunstmanifestatie SPEEL!.

Vanaf augustus 2023 wordt er zes weken lang een moderne versie van Het Speelhuis neergezet op het braakliggende terrein tussen Electron en Brack. Kunstenaar Krijn de Koning vertelt je er meer over.

Praktisch
We zien je graag bij aanvang op Speelhuislaan 171. Dat is het adres tegenover de watertoren, in het gebouw dat verbonden is aan Electron | MotMot Gallery.

De speurtocht is te voet en ongeveer 1,5 km.
Wil je graag meedoen, maar zijn afstanden wandelen lastig, mail ons even op info@crossarts.nl.

Dit CrossArts café is onderdeel van een serie, Houd onze socials in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Wij bedanken de volgende winkeliers voor hun medewerking: Breda’s Eethuis, Dé Spellenwinkel, De Veestallen, Twins kappers, Belcrum Barberschop, Kinderboekentuin en Blend.

Header foto – Edwin Wiekens

Locatie

This site is registered on wpml.org as a development site.