Spring naar content

Dwalen in het Groen

CrossArts Kunstcafé #2

Kunst en natuur zijn al eeuwig met elkaar verweven: kunstenaars laten zich graag door de natuur inspireren om iconische kunstwerken te creëren. En zeker nu we voor ongekende milieu-uitdagingen staan, is de verbinding tussen kunst en natuur nog nooit zo belangrijk geweest. Komend CrossArts café dwalen we in het groen en laten ons inspireren.

 

Bouwen aan een groen en duurzaam Doolhof

Komende zomer tovert CrossArts het braakliggende terrein tussen Electron en Brack om tot een magisch kunstdoolhof. Een groene plek waar je kan dwalen, spelen en ontdekken. Tijdens dit kunstcafé vertellen we je meer over het duurzame materiaal dat we daar laten groeien.  

 

Wij zijn natuur

Met klimaatpsychologen Marion Smans en Yvette Stevens onderzoeken we hoe we klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend kunnen maken. Lang dachten we dat wij als mensheid het universum zijn, met de natuur als onze speeltuin. Kunnen we overschakelen van een wereldbeeld dat de mens centraal stelt, naar een wereldbeeld dat het welzijn van al het leven op aarde in beschouwing neemt? 

 

Urban Wood Web

In een experimentele workshop nemen Merel van der Linden en Marnix van de Vijver je mee in de fascinerende wereld van boomwortels. Geïnspireerd op Urban Wood Web gaan we samen natuurlijke kunst creëren. Neem je schort mee en wordt onderdeel van het natuurlijke netwerk.

Ben je kunstliefhebber en/of iemand die zijn stad graag wil vergroenen, dan is deze avond echt iets voor jou. Doe je mee?

 

Praktisch

Er is beperkt plek, dus we vragen je te reserveren. We zien je graag bij MotMot Gallery. Dit CrossArts café is onderdeel van een serie, Houd onze socials in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Locatie