Spring naar content

Intertwining Weeds

Roeland Rooijakkers

In Intertwining Weeds is gras uit het Mastbos in Breda getwijnd met vezelhennep en wildgroei uit het groene doolhof van SPEEL!. Met het werk wordt het bestaansrecht en belang van de natuur erkend en gerepresenteerd. De natuur ligt aan de grondslag van ons bestaan. Zonder natuur zou de mens niet kunnen bestaan, de mens is onderdeel van de natuur. Met dit werk wil Roeland waakzaamheid creëren voor de groeiende en bloeiende natuur met al haar levende en niet-levende elementen.

Door de drukte in onze mensenlevens vergeten we soms te kijken naar de kleine of grote dingen die om ons heen leven. De bomen langs de weg, paardenbloemen tussen de tegels en het gras in een park. Het werk is een pleidooi om meer bewust te worden van alle niet-menselijke wezens in onze omgeving. Wij zijn niet het middelpunt van de wereld, wij zijn slechts één punt, verbonden met andere punten in het netwerk van het leven.

Dit net van natuurlijk materiaal staat voor gelijkheid. Voor de non-hiërarchische waarde van alle levende organismen. Daarbij is ieder knooppunt van het net, hoewel uniek van vorm, een even belangrijke schakel binnen het web.

Intertwining Weeds wordt vanaf zaterdag 2 september om 15.00u gepresenteerd. Wees welkom om bij de opening te zijn. Na afloop kan je met Roeland meelopen om zijn andere werk op de kunstvitrines op het station te bewonderen.

Roeland heeft in samenwerking met KOP zijn afstudeerproject gepresenteerd in de kunstvitrines op het station in Breda (Belcrumzijde voorbij de Starbucks). Hij neemt je daar mee op een ontdekkingsreis door de seizoenen, getijden en ritmes van de natuur.

KOP heeft hem aangedragen aan CrossArts. KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) is een springplank voor startende kunstenaars naar een opdrachtenpraktijk. We willen talent zichtbaar maken, hen (nieuwe) podia bieden en verbinden.

Foto: Photed by Edwin Wiekens

 

Locatie