Spring naar content

Wandelcafé 2: De Bron van Breda

Kunst- & cultuurliefhebbers opgelet! Dompel jezelf onder in ons thema ‘Liefde voor de Mark’ door samen met CrossArts en de kunstenaars van kunstenaarscollectief Observatorium op pad te gaan in Breda, langs de oevers van de rivier de Mark. Wat zie jij? Wat zien wij? Hoe kunnen we elkaar verrassen en verwonderen?

Tijdens de ‘Dag van de heilige st. Marcus’, op donderdag 25 april a.s. trekken Ruud Reutelingsperger van Observatorium en Ron Dirven, directeur – conservator van het Van GoghHuis in Zundert én connaisseur van de legendes over Breda, de wandelschoenen aan om samen met een kleine groep geïnteresseerden op zoek te gaan naar de legendes over het ontstaan van Breda en plekken te bezoeken waar deze legendes ook vandaag de dag nog voortleven.

Bereid je voor op een mooie ronde door Breda, waarin we samen op zoek gaan naar de oorsprong van de stad. Onderweg krijgen we antwoord op vragen als; waar is water belangrijk geweest voor de ruimtelijke ontwikkeling, wat is de legende van het heilige kruis, wie zaten er op het Vikingeiland en waar vinden we st. Christoffel? Een duik in de geschiedenis waarin we ons laten meevoeren door de stroom van de Mark.

We sluiten de wandeling af op een inspirerende plek om samen onder het genot van een drankje om  ervaringen en ontdekkingen te delen. Beleef de Mark, zoals je nog niet eerder hebt gedaan.

Laat je verrassen. Schrijf je nu in! Deelname is gratis.

Praktische Informatie:
Tijdstip: 13:30 – 15:30 á 16:00 uur
Vertrek en eindpunt: Stadsarchief, parade 10 naar Stadsgalerij, Oude Vest 34
Schema: We wandelen ongeveer 3 km en stoppen regelmatig
Terrein: Vlak

Locatie