Spring naar content
Verhaal

CrossArts sluit zich aan bij Betrokken Ondernemers Breda

Auteur CrossArts
Datum: 14 september 2023 | Leestijd: 2 minuten
Deel via whatsapp

CrossArts ‘Verovert ruimte voor Kunst en Cultuur’

CrossArts heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda. Onze stichting organiseert kunstprojecten en culturele activiteiten in opdracht van de gemeente. “Zo werken we mee aan de groei van Breda”, vertelt directeur Marjan van Gerwen.

We zijn in 2022 opgericht en ontstaan uit een samenwerking tussen kunst- en cultuurinstellingen. Betrokken partners zijn Electron, Brack, Grote Kerk Breda, Stichting Tranzforma (Stadsgalerij Breda) en BredaPhoto. Stichting CrossArts werkt in opdracht van de gemeente Breda.

We vinden het belangrijk dat creativiteit en duurzaamheid wordt verbonden aan de ontwikkeling van de stad. Om huidige en nieuwe bewoners hiermee kennis te laten maken en te enthousiasmeren zoeken we vanuit de culturele sector ook naar samenwerkingen met organisaties en bedrijven uit andere sectoren. “Want samen sta je sterker en kun je meer voor de stad betekenen”, aldus Marjan.

Via BOB wil CrossArts kennismaken en samenwerken met andere betrokken partijen om mensen te enthousiasmeren en te betrekken bij de mogelijkheden die kunst en cultuur bieden voor maatschappelijke en stedelijke ontwikkelingen.

CrossArts doet dat deze zomer onder meer door het Havenkwartier in Breda om tot toveren een magisch kunstdoolhof onder de naam SPEEL!. Kloppend hart daarvan is Blocks, een kunstzinnige ‘remake’ van het historische Speelhuis van de Nassaus in het jaar 1624.

Wil je met ons kennismaken? Heel graag! Je vindt SPEEL! nog tot 1 oktober op het braakliggend terrein tussen Electron en Brack. Ingang is bij Speelhuislaan 171 in Breda.

Lees meer