Spring naar content
Verhaal

De Veerman – 24 aug t/m 6 oktober

Auteur CrossArts
Datum: 4 juli 2024 | Leestijd: 3 minuten
Deel via whatsapp

De Veerman is een onderdeel van project “Liefde voor de Mark”, waar al geruime tijd aan gewerkt wordt in samenwerking met Observatorium.

Tijdens wandelcafés, de Dag van de Architectuur en andere activiteiten zijn prachtige verhalen en zienswijzen verzameld over de iconische rivier de Mark, steeds vanaf de oevers van de Mark. We gaan door met het ophalen van deze verhalen op De Veerman, een uniek drijvend kunstwerk gelegen óp de Mark. Het kunstwerk is geïnspireerd op de schouders van Sint Christoffel, de beschermheilige van reizigers. Volgens de legende draagt Sint Christoffel reizigers veilig over woeste wateren. De Veerman biedt een nieuw perspectief van de stad vanuit de beleving op het water.

Wij nodigen je uit om te komen verstillen terwijl je de echte vrijheid en rust ervaart op het water. Wij zijn benieuwd naar ‘jouw liefde voor de mark’ die je achter kan laten, wellicht geïnspireerd door de wisselende kunstwerken die elk weekend te zien zijn.

Met dit project wordt een nieuw gedachtegoed en perspectief op de culturele ruimte ontwikkeld die de Mark verdient in het nieuwe stadsgebied ‘t Zoet in Breda. Het benadrukt unieke sferen, betekenisvolle plekken en persoonlijke verhalen. Door deze bundeling willen we de schoonheid en betekenis van de Mark benadrukken en pleiten voor haar behoud en integratie in stadsdeel ’t Zoet. Dit is essentieel om de natuurlijke en culturele waarde te erkennen en te laten voortleven in de verdere ontwikkeling van het stadspark voor de komende jaren.


Ontdek De Veerman

Vanaf 24 augustus tot en met 6 oktober is De Veerman te bezoeken, op zaterdagen en zondagen. Het drijvende kunstwerk bevindt zich óp de Mark en zal op vier verschillende locaties vanaf de binnenstad van Breda geplaatst worden. De Veerman bereik je per bootje; kom naar de boot opstapplaats, stap aan boord en laat je afzetten op De Veerman. Je verblijft ongeveer een half uur tot uur op De Veerman.

Zeven weekenden lang is er elk weekend een samenwerking met een andere kunstenaar of partner die zijn of haar visie op het water deelt. Mis ook de diverse activiteiten niet, dagelijks een ander programma.

Het kunstwerk is geschikt voor alle leeftijden. Vanwege de aard van het kunstwerk is De Veerman niet toegankelijk voor mensen die erg slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel.

Links:
Observatorium Portfolio
Observatorium Boek – Public Art For Public Life

Lees meer